De 6 meest gestelde vragen over duurzame 100

 1. Wat is duurzame 100?
 2. Hoe kan ik aan de slag gaan met duurzame 100?
 3. Wat zijn de voordelen van duurzame 100?
 4. Welke bedrijven maken gebruik van duurzame 100?
 5. Wat is het verschil tussen duurzaamheid en milieu-effectiviteit?
 6. Hoe kan ik meer leren over duurzaamheid en milieu-effectiviteit?

Wat is duurzame 100?

Duurzame 100 is een initiatief van het Nederlandse bedrijf Climate-KIC dat zich richt op duurzaamheid. Het initiatief is bedoeld om ondernemers te helpen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Het programma helpt bedrijven door middel van training, coaching en financiering om hun productieprocessen en activiteiten te verduurzamen. Het doel is om de klimaatverandering tegen te gaan en de leefomgeving te verbeteren.

Hoe kan ik aan de slag gaan met duurzame 100?

 1. Leer meer over duurzaamheid: Lees over duurzaamheid en hoe je het kunt toepassen op je eigen leven. Er zijn veel online bronnen die informatie geven over duurzaamheid, zoals de website van de Verenigde Naties, GreenPeace en andere milieuorganisaties.
 2. Maak een plan: Maak een plan voor hoe je de principes van duurzame 100 in je leven kunt implementeren. Denk na over welke veranderingen je kunt maken om meer energie-efficiënt te zijn, zoals het verminderen van het gebruik van plastic of het verminderen van waterverbruik.
 3. Begin met kleine stappen: Begin met het maken van kleine veranderingen in je leven om duurzamer te worden. Kijk bijvoorbeeld naar wat voor soort energiebronnen je gebruikt in huis en of er alternatieven zijn die minder impact op het milieu hebben. Ook kun je beginnen met het recyclen van afval en het planten van bomen die CO2 absorberen.
 4. Deel jouw ervaringen: Deel jouw ervaring met anderen door middel van blogs of sociale media posts, om andere mensen te inspireren om ook aan de slag te gaan met duurzame 100!

Wat zijn de voordelen van duurzame 100?

 1. Het vermindert de milieubelasting door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
 2. Het vermindert de kosten voor energie, omdat er geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn om de energievraag te beantwoorden.
 3. Het verhoogt de energie-efficiëntie en productiviteit van bedrijven, waardoor er meer geld bespaard kan worden op lange termijn.
 4. Het reduceert koolstofemissies, wat een belangrijke stap is in het bestrijden van klimaatverandering.
 5. Het bevordert lokale werkgelegenheid en ontwikkeling door investeringen in duurzame projecten en technologieën.

Welke bedrijven maken gebruik van duurzame 100?

Duurzame 100 is een initiatief van B Lab, een non-profitorganisatie die bedrijven aanmoedigt om hun impact op de wereld te vergroten. Bedrijven die deelnemen aan Duurzame 100 zijn onder meer: Microsoft, Unilever, Nestlé, Amazon, Starbucks, Ikea, Apple, Walmart en Target.

Wat is het verschil tussen duurzaamheid en milieu-effectiviteit?

Duurzaamheid is een algemene term die verwijst naar de praktijk van het verminderen van de negatieve effecten op het milieu door middel van verantwoordelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Milieu-effectiviteit is meer gericht op het meetbaar verminderen van de milieueffecten op lange termijn. Het gaat erom dat bedrijven, organisaties en individuen hun activiteiten zo efficiënt mogelijk uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.

Hoe kan ik meer leren over duurzaamheid en milieu-effectiviteit?

 1. Kijk naar online cursussen en opleidingen over duurzaamheid en milieu-effectiviteit. Er zijn veel universiteiten, organisaties en bedrijven die verschillende cursussen aanbieden.
 2. Volg blogs, websites en sociale media accounts die gespecialiseerd zijn in duurzaamheid en milieu-effectiviteit.
 3. Lees boeken over duurzaamheid en milieu-effectiviteit, zoals “The Sustainable Economy” van Tim Jackson, “The Natural Step” van Karl-Henrik Robèrt of “The End of Nature” van Bill McKibben.
 4. Doe mee aan lokale evenementen die gericht zijn op duurzaamheid en milieu-effectiviteit, zoals beurzen, lezingen of workshops.
 5. Neem contact op met lokale organisaties die betrokken zijn bij duurzaamheidsinitiatieven om te zien hoe je kunt helpen bij hun projecten of om advies te krijgen over hoe je je eigen initiatieven kunt starten.