De 4 meest gestelde vragen over het terugleveren van zonne-energie

  1. Hoe lang mag je nog stroom terugleveren?
  2. Hoe werkt het met zonnepanelen en terugleveren?
  3. Wat mag je maximaal terugleveren?
  4. Hoeveel krijg je voor 1 kWh terugleveren?

Hoe lang mag je nog stroom terugleveren?

Er is geen beperking op de tijd waarop je stroom mag terugleveren. Je kunt zoveel stroom terugleveren als je wilt, zolang je aan alle relevante regels voldoet.

Hoe werkt het met zonnepanelen en terugleveren?

Zonnepanelen zijn een manier om energie uit de zon te verzamelen en om te zetten in elektrische energie. Deze energie kan worden gebruikt voor het verlichten van huizen, het aandrijven van apparaten en het opladen van batterijen. Als er meer energie wordt geproduceerd dan wat je op dat moment nodig hebt, kun je deze energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Dit betekent dat je de overtollige elektriciteit terugstuurt naar het netwerk, waar andere mensen die energie kunnen gebruiken. Je ontvangt hiervoor een financiële vergoeding, die afhankelijk is van de hoeveelheid teruggeleverde energie.

Wat mag je maximaal terugleveren?

Je mag maximaal het bedrag terugleveren dat je hebt ontvangen.

Hoeveel krijg je voor 1 kWh terugleveren?

De terugverdientarief voor 1 kWh terugleveren is afhankelijk van de energieleverancier. Bij sommige energieleveranciers krijg je een vaste vergoeding per kWh, bij andere kan het variëren afhankelijk van de marktprijs. Neem contact op met je energieleverancier voor meer informatie.